Medezeggenschap

 

Medezeggenschap

Praktijkgericht advies en trainingen

Wij begrijpen als geen ander hoe belangrijk de rol van de ondernemingsraad is én hoe pittig het werk voor de OR-leden kan zijn. Vaak vereist het een andere expertise dan men in de primaire functie gewend is. Wij maken ondernemingsraden sterker waar dat kan en waar dat nodig is. Door specialistische trainingen en in praktijkgericht advies en coaching.
 

Neem contact op
 
 

Wie kunnen wij ondersteunen??

Vanuit de praktijk ondersteunen wij ondernemingsraden die achter onze principes van de moderne manier van medezeggenschap staan (of dit willen invoeren). Niet werken vanuit tegenstellingen, niet ‘omdat de wet dat zegt’ en zeker niet volgens ‘eigen belang eerst’. Maar wel omdat de wet een geweldige middel is om grotere doelen te halen, de OR verschillende belangen bij elkaar weet te brengen (win-winsituatie) en de OR concrete resultaten behaalt en dit ook zichtbaar maakt. Een kundige OR is belangrijk voor een gezonde bedrijfsvoering. Samen gaan we van goed naar beter!

 

Training

Kennis en vaardigheden
vergroten

Heel praktijkgericht verzorgen wij trainingen voor ondernemingsraden. Op pure kennis (denk aan de WOR) en op vaardigheden (hoe gaat u bijvoorbeeld sterker onderhandelingen in?). De meestvoorkomende trainingen staan hier vermeld. Heeft u een specifieke vraag? Laat het ons weten.

Meer informatie

Een greep uit onze trainingen

  • WOR / Wet op Ondernemingsraden
  • Politiek-strategisch omgaan met advies- instemmingsaanvragen
  • Achterbancommunicatie
  • Communicatie- en onderhandelingsvaardigheden
  • (Her)inrichting Medezeggenschap / Ondernemingsraad
 
 

Advies

Oplossings- en praktijkgerichte resultaten

Wij adviseren ondernemersraden bij zaken waar u niet dagelijks mee te maken hebt. Denk aan fusies, overnames, reorganisaties, verkoop van bedrijfsonderdelen en OR-verkiezingen. Altijd gericht op de eigen situatie: praktisch en oplossingsgericht.
 

Lees meer
 

Coaching

Bijstaan bij de implementatie in de praktijk

In het proces van ‘goed naar beter’ speelt coaching in de praktijk een heel belangrijke rol. Reflectie en feedback maken grotere ontwikkelingen mogelijk. Focus op de driehoek vaardigheden, ambitie en de inhoud zorgen daadwerkelijk voor een duurzame verandering.
 

Lees meer
 
 

Een greep uit onze samenwerkingen

 

Benieuwd wat wij voor
u kunnen betekenen?

Wij staan voor goed klantcontact en helpen u graag!