Medezeggenschap Coaching

 

Medezeggenschap

Samen van goed naar beter

Naast trainingen en advies bieden wij extra begeleiding in de praktijk. In het proces van ‘goed naar beter’ speelt coaching een heel belangrijke rol. Reflectie en feedback maken grotere ontwikkelingen mogelijk. In overleg bepalen we het coachingstraject. Dat kan zowel individueel als voor de groep, on-the-job en tijdens diverse overleggen van de ondernemingsraad. Op deze manier gaan we echt voor een duurzame verandering.
 

Neem contact op
 
 

Hoe kunnen wij u ondersteunen?

De coachingstrajecten zijn volledig op maat. Wat heeft u nodig, waar loopt u tegenaan? Met onze jarenlange ervaring en uitgebreide netwerk kunnen wij u begeleiden bij een concrete case of vraagstelling. Enkele voorbeelden:

Coaching bij visievorming over structuur van medezeggenschap

Het ontwikkelen van een medezeggenschapsstructuur is niet eenvoudig. Welke cultuur speelt er, welke veranderingen heeft uw organisatie doorgemaakt of welke plannen zijn er daarvoor? Dit heeft allemaal invloed op uw visie op de structuur van medezeggenschap. Wij begeleiden u in de praktijk om hierin scherp te blijven.

Coaching van een voorzitter over sturing zonder gezagsverhouding

Een ware voorzitter is de voorzitter die sturing geeft zonder invloeden van gezagsverhoudingen. Lijkt makkelijk, maar vaak sijpelt het ongemerkt door in de raad. Wij lopen mee in de praktijk om u te coachen en weten voor welke valkuilen u moet waken.

Coaching van individuele lid over eigen stijl van communicatie en overtuigen

Zeker ook op dit vlak bieden wij specialistische trainingen. Om nog meer verdieping hierin te bereiken is individuele coaching in de praktijk goud waard. Zo komt u echt tot de stijl die op een natuurlijke manier het best bij u past.

 
 

Advies

Oplossings- en praktijkgerichte resultaten

Wij adviseren ondernemersraden bij zaken waar u niet dagelijks mee te maken heeft. Denk aan fusies, overnames, reorganisaties, verkoop (van bedrijfsonderdelen) en OR-verkiezingen. Altijd praktisch en oplossingsgericht.
 

Lees meer
 

Training

Kennis en vaardigheden vergroten

Heel praktijkgericht verzorgen wij trainingen voor ondernemingsraden. Op pure kennis, denk aan de Wet op Ondernemingsraden (WOR). En op vaardigheden. Hoe gaat u bijvoorbeeld sterker onderhandelingen in?
 

Lees meer
 

Benieuwd wat wij voor
u kunnen betekenen?

Wij staan voor goed klantcontact en helpen u graag!